Κλείσιμο
Πληροφορίες
Γλώσσα
Γλώσσα
Κερδίστε έκπτωση 10%

με  την εγγραφή  σας στο newsletter

Γλώσσα
Το καλάθι μου

Χριστούγεννα: Η πιο γιορτινή εποχή του χρόνου!

Χριστούγεννα: Η πιο γιορτινή εποχή του χρόνου!

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι η αγαπημένη όλων των μικρών, αλλά και των περισσότερων μεγάλων! Γιατί, άραγε, μας… συμβαίνει αυτό;
Τα παιδιά αγαπούν τα Χριστούγεννα, κυρίως γιατί σημαίνει τον μαγικό ερχομό του Άγιου-Βασίλη και την εκπλήρωση των ευχών τους. Οι μεγάλοι, από την πλευρά τους, ανυπομονούν να έρθουν τα Χριστούγεννα, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να «ξεφύγουν» από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητάς τους τις ημέρες των αργιών.
Αγαπάμε, όμως, τις ημέρες των γιορτών και για πολλούς άλλους λόγους. Μεταξύ αυτών, για…:

1.Τη διακόσμηση
Το στήσιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου και ο στολισμός του σπιτιού είναι το πρώτο «βήμα» για να μπούμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων.
Αν και πρόκειται για χρονοβόρα και κοπιαστική διαδικασία, η μαγική ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος μάς αποζημιώνει και με το παραπάνω και σκορπίζει πολλά χαμόγελα στα παιδιά μας, αλλά και σε εμάς.

2.Την καλή διάθεση όλων
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι είναι πιο χαρούμενοι όσο πλησιάζουν οι ημέρες των γιορτών. Και πώς να μην είναι;
Δεν μπορεί κανείς παρά να χαμογελάσει όταν όλα είναι στολισμένα, όταν παντού ακούγονται χαρούμενες μουσικές και κάλαντα, όταν γίνονται εκδηλώσεις στην πόλη. Ή όταν δεχτεί ένα μικρό «μεγάλο» δώρο, διαλεγμένο με αγάπη.

3.Την ευκαιρία να μην κάνουμε τίποτα
Πολλοί βρισκόμαστε σε «υπερδιέγερση» τις ημέρες των γιορτών, ιδίως εάν επιθυμούμε να έχουμε τον τέλειο στολισμό, να προσφέρουμε δώρα σε όλους τους αγαπημένους μας, ή να ζυμώσουμε μελομακάρονα και κουραμπιέδες, για να «μυρίσει» το σπίτι.
Και όμως, μέσα στις γιορτινές ημέρες, είναι βέβαιο ότι θα μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε και χρόνο για εμάς. Το χρειαζόμαστε, άλλωστε!

4.Τις ταινίες
Τώρα είναι η εποχή για να «βουλιάξουμε» στον καναπέ μας χωρίς τύψεις και με τη συγκατάθεση των αγαπημένων μας!
Οι ημέρες των αργιών είναι ό,τι πρέπει, άλλωστε, για bingewatching κλασικών χριστουγεννιάτικων ταινιών.

5.Τη μουσική
Η μουσική ακούγεται παντού! Άλλωστε, ποια άλλη εποχή του χρόνου μπορούμε να ακούμε στη διαπασών αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια χωρίς να προκαλούμε τα πειράγματα των δικών μας;

6.Το φαγητό
Τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με αφορμή τα οικογενειακά τραπέζια, μπορούμε να σταματήσουμε να νοιαζόμαστε για τις θερμίδες μας, για να απολαύσουμε τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα εδέσματα. Το μετά θα το σκεφτούμε…μετά!

7.Τα γλυκά
Τι να επιλέξεις και τι να αφήσεις στην άκρη; Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες, βασιλόπιτα και ένας σωρός άλλων παραδοσιακών γλυκών είναι εκεί και «καραδοκούν» να μας γλυκάνουν! Πώς μπορούμε να αρνηθούμε;

8.Τα δώρα
Όταν τα παιδιά μας είναι ακόμα μικρά, επινοούμε ολόκληρες ιστορίες για τον ερχομό του Άγιου-Βασίλη και σκηνοθετούμε ακόμη και το σαλόνι του σπιτιού μας, ώστε να πιστοποιείται η… επίσκεψή του.
Όταν, λοιπόν, ξυπνούν τα παιδιά μας το πρωί, βλέπουν τις «πατημασιές» του Άγιου δεξιά-αριστερά και τα δώρα τους στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ξεχνάμε όλη την ταλαιπωρία για την αναζήτηση, την αγορά και για το κρύψιμο των δώρων τους και, τελικά, η μαγεία… αποκαθίσταται με δόξα και τιμή!

9.Τον χρόνο που περνάμε με τους αγαπημένους μας
Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι ημέρες αγάπης και χαράς. Ας δείξουμε, λοιπόν, στους οικείους μας την αγάπη και την ευγνωμοσύνη που νιώθουμε και ας διανθίσουμε τις οικογενειακές συγκεντρώσεις με πειράγματα, αστεία και καλοσύνη! 

Καλά Χριστούγεννα με υγεία για όλους!

Share